Over De Zakkendrager

Het restaurant

Kom en geniet van ons intieme restaurant en onze sfeervolle serre met uitzicht op een van de geheimen van Utrecht; een schitterende oude Engelse tuin grenzend aan het 13e eeuwse Kasteel Fresenburch en omringd door een overgebleven muur van Kasteel Drakenburg. De tuin wordt bewoond door een enorme, monumentale, rode beuk van meer dan 200 jaar oud!

Wij zijn 7 dagen in de week geopend voor lunch en diner en onze gevarieerde menukaart is uitstekend voor een snelle hap tijdens een dagje Utrecht of voor een uitgebreid diner. Ook voor een goed glas wijn bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreide wijnkaart met wijnen uit alle windstreken.

Onze gastvrije bediening staat klaar om u een ontspannen, gezellige en onvergetelijke avond te bezorgen waarbij het u aan niets ontbreekt.

Geschiedenis

De zakkendragers vormden in de Middeleeuwen het gilde van de transporteurs.

Het voorste gedeelte van ons restaurant stond destijds bekend als het gildehuis der zakkendragers; het onderdeel van een groter complex dat zich uitstrekte langs de Oudegracht en de Zakkendragerssteeg. Hier werd het werk verdeeld, ontmoetten de zakkendragers elkaar en zo ontstond in de loop van tijd een café.

Langs de Oudegracht werden de goederen gelost en opgeslagen in de werfkelders. Van daaruit liep er een route door de steeg heen richting de markt op het Vredenburg. Aan deze route ontleent de Zakkendragerssteeg zijn huidige naam.